Przemyski szpital będzie miał nowy oddział opieki kardiologicznej

dodano 2017-07-31 21:47 w kategorii: Informacje

Rozbudowa oddziału kardiologicznego, utworzenie oddziału rehabilitacji kardiologicznej, nowy angiograf – to spodziewane efekty projektu zakładającego poprawę opieki zdrowotnej w Szpitalu Wojewódzkim im św. Ojca Pio w Przemyślu. Umowę na jego realizację podpisali: marszałek Władysław Ortyl i dyrektor szpitala Piotr Ciompa. Wartość przedsięwzięcia  to niemal 15 mln zł.

Dziennikarze oraz pracownicy szpitala dowiedzieli się o planach rozbudowy oddziału podczas spotkania w sali konferencyjnej przemyskiej jednostki. Uczestniczył w nim także poseł na Sejm RP Andrzej Matusiewicz, prezydent Przemyśla Robert Choma, wiceprzewodniczący Sejmiku Województwa Podkarpackiego Maciej Lewicki, radna województwa Anna Huk, zastępca dyrektora szpitala Lucyna Podhalicz ,wiceprzewodniczący Rady Miejskiej Janusz Zapotocki ,radni Maciej Kamiński i Małgorzata Gazdowicz oraz dyrektor departamentu Ochrony Zdrowia i Polityki Społecznej UMWP Damian Brud.